Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Eldrift

Energimyndigheten tar över registreringen av laddstationer: Ska ge bättre karttjänster för elbilister

Energimyndigheten vill underlätta för ägare av elbilar och ägare av laddstationer. Ett steg i arbetet är att myndigheten nu tar över ansvaret för Sveriges samlade data om laddstationerna runtom i landet. Tidigare ledde intresseorganisationen PowerCircle arbetet.

Datan finns lagrad i norska statliga databasen Nobil. Energimyndigheten får nu ett större ansvarat för att datan är korrekt och uppdaterad. Datan finns dessutom tillgänglig gratis för de som utvecklar karttjänster eller reseplanerare.

– Att vi tar över den svenska datan i Nobil är ett viktigt arbete som i förlängningen kommer att bidra till en snabbare omställning av transportsektorn, säger David Mowitz, handläggare på Energimyndigheten i ett pressmeddelande.

Tillsammans med norska Enova som äger Nobil kommer Energimyndigheten också vara med och utveckla databasen för att möjliggöra bättre tjänster i framtiden.

Energimyndighetens webbplats finns en portal för laddstationsägare att registrera sina stationer. Det är också möjligt för elbilsägare att tipsa om saknade stationer och rapportera felaktig information. Här finns också information för utvecklare, som vill skapa karttjänster eller appar med datan.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Eldrift

Hyundai har fått problem med batterierna i elbilen Hyundai Kona Electric vilket orsakat ett 15-tal bränder, främst i Sydkorea. Nu står det klart att...

Ellastbil

Volvo Lastvagnar har länga arbetat och experimenterat med eldrivna lastbilar i stadsmiljöer. Nu startar lastbilstillverkaren ett projekt med fokus på längre transporter med tunga...

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons