En tredjedel av Taxi Stockholms bilar är nu elbilar

Taxi Stockholm har ökat antalet elbilar i sin fordonsflotta rejält under det senaste året. Sommaren 2022 var endast fyra procent av taxibolagets fordonsflotta elbilar. Idag består fordonsflottan av 500 elbilar, vilket motsvarar 33 procent av flottan.

Omställningen har gått snabbare än väntat, skriver bolaget. Taxi Stockholm har som målsättning att endast köra med elbilar senast 2030.

– Vi är stolta över att kunna påskynda vår omställning till elbilar och att vi överträffar våra egna mål. Detta visar att våra insatser och investeringar i hållbarhet ger resultat. Vi vill vara en förebild inom branschen och är fast beslutna om att fortsätta driva på övergången, säger Pernilla Samuelsson, tillförordnad VD på Taxi Stockholm.

Nu vill man dessutom göra det enklare att boka en elbil med taxibolaget. Under 2024 kommer Taxi Stockholm göra det möjligt för resenärer att specifikt boka en elbil när de gör sin bokning.

– Den här uppgraderingen kommer att ge resenärerna ökad valfrihet. Taxi Stockholm är det ledande taxibolaget i Stockholm och för oss är det naturligt att ta ansvar i den gröna omställningen, avslutar Pernilla.

Så tidigt som 2018 ingick Taxi Stockholm i en studie av KTH som slog fast att elbilar gjorde verksamheten mer lönsam. Det trots att inköpspriset då var det dubbla jämfört med motsvarande dieselbil. Särskilt lönsamt var det vid Arlanda där taxibilarna med eldrift har en snabbfil.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.