Elbil från Tesla för 250000kr kan vara möjlig om tre år, säger Elon Musk

Teknik-Youtubaren Marques Brownlee fick en pratstund med Elon Musk. De diskuterar utmaningarna med att bygga en biltillverkare från grunden, framtida planer och målet med Tesla. I intervjun (som du kan se längre ner i artikeln) avslöjar Elon lite om Teslas kommande prisstrategier och modellutbud.

På frågan om det kommer finnas en anledning att ta fram en Tesla lägre prissatt än Model 3 ger Elon Musk ett positivt svar. Elon fortsätter sedan: ”Om vi jobbar riktigt riktigt hårt, så kanske vi kommer lyckas ta fram en elbil för 25 000 dollar om ungefär 3 år”. Alltså strax under 250 000kr med dagens dollarkurs.

För att lyckas med det måste Tesla uppnå en större volym och dra nytta av framtida teknisk utveckling: ”Nyckeln till att göra saker prisvärda är teknisk framgång och storskalighet.”, säger Elon Musk och hänvisar sedan till mobiltelefonutvecklingen från 80-talet till idag.

Ett brett modellutbud skapar nya utmaningar för Tesla

De kommande utmaningarna för Tesla är att fokusera på flera projekt samtidigt. Tidigare har man arbetat med en modell åt gången. Nu ska Tesla ta fram en Model Y (en lite SUV i klass med Model 3), en pickup, Roadster 2 och Tesla Semi samtidigt. Utan att tappa på kvalitén i produktion och produktutveckling.

Se hela intervjun nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.