En slankare Audi Q6 e-tron i Sportback-stuk är på gång

Vanligt Audi Q6 e-tron

Audis elbilar Q4 e-tron och Q8 e-tron finns båda i ett lite slankare Sportback-utförande. Att den nu högaktuella Q6 e-tron också kommer i samma utförande är inte en direkt högoddsare. Så nu bekräftar Audi att så är fallet, och släpper också en första silhuett på Q6 Sportback e-tron.

Audi ska också ha bekräftat att Sportback-versionen av Q6 e-tron kommer att lanseras på flera marknader under första halvan av 2025. Det lär då sannolikt bli den elbil från Audi som kommer att erbjuda längst räckvidd på en laddning.

Q6 Sportback e-tron.

Den Q6 e-tron med längst räckvidd idag är den bakhjulsdrivna varianten som levererar 639 kilometer enligt WLTP. Sportback-utförandet kommer innebära en liten förbättring till följd av det mer aerodynamiska formatet. Så har det i alla fall varit med Q4 och Q8.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.