Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

En mindre och billigare elbil från Tesla kan vara nära – så snart som 2022

En bygglovsansökan inskickad till kinesiska myndigheter avslöjar att en mindre och billigare Tesla kan vara nära. Redan på Tesla Battery Day i höstas meddelande företagets Vd att Tesla kommer att lansera en mindre elbil med ett riktpris på $25 000.

Dokumenten som cirkulerar på den kinesiska plattformen Weibo skvallrar om att Tesla nu ansökt om att få bygga nya modeller i fabriken i Shanghai. I det går det att läsa att en modell som Tesla vill bygga kommer vara mindre än Tesla Model 3.

Modellen ska också vara lägre prissatt. Som riktpris har man angett 160 000 RMB och 200 000 RMB, motsvarande 200 000 – 250 000 kronor. Enligt uppgifterna kan produktionen vara igång redan till 2022.

Även Europa får liten Tesla

Även i Europa har Tesla pratat om en kompaktare modell avsedd för den Europeiska marknaden. Man har då för avsikt att både designa och bygga modellen i lokalt i Tyskland.

Elon Musk har sett behovet av att skapa nya modeller från grunden på de lokala marknaderna där Tesla har fabriker. Han berättade i en intervju att alla skickliga ingenjörer vill göra designarbete från grunden. Inte bygga vidare på något som byggs i Kalifornien.

– En halvkombi är en bra kandidat, men det kommer också andra modeller. Vi bör erbjuda en bil som folk har råd med och som passar deras livsstil, sa han i den intervjun.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Växlar mellan att köra Renault Zoe, Nissan Leaf, Tesla Model 3 och annat som erbjuds. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Inatt presenterade Kia ytterligare detaljer kring sin plan framåt som en hållbar biltillverkare. För att signalera skiftet släpper tillverkaren delen ”Motors” i sitt fullständiga...

Elbil

Intresset för att köpa begagnad elbil har ökat stort under de senaste åren. Statistik från Blocket visar att antalet elbilsannonser ökade med 102 procent...

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons