En lastbil kommer lastad med Tesla Model Y

Helt ogenerat dök det upp en biltransport i Freemont, Kalifornien lastad med Tesla Model Y. Att tillverkningen av Tesla Model Y närmar sig blir allt mer uppenbart, då fler Tesla Model Y setts på vägarna under de senaste dagarna.

Spekulationerna är många kring var de röda Model Y lastade på biltransporten är påväg. En kvalificerad av gissning är krocktester. Bilden ovan kommer från entusiastklubben Tesla Owners Online. Klubbens ordförande Trevor Page påpekar att bilarna ovan synts i närheten av en anläggning, där Tesla enligt rykten handbyggde de första Model 3 för tester.

Som en bonusbil så dök också denna Model Y upp på vägarna, också i Kalifornien. Nu har vi alltså sett en serie röda Model Y, för ett tag sedan en svart Model Y och nu som en bonus också denna grå nedan.

Foto: QSH2426/Reddit

Produktionsstart slutet 2020

Produktionsstarten för Tesla Model Y är satt till slutet på 2020 för den amerikanska marknaden och till Europa i början på 2021. Många hoppas dock på tidigare datum efter den omfattande serie av provbilar som Tesla tycks ha redo. Men vi ska ha i åtanke att Model Y är betydligt enklare att ta fram, då den återanvänder många delar som finns i den redan produktionsklara Model 3.

Tesla Model Y Long Range 2WD kommer att kosta från 645 000kr när den lanserar. Då får du en elbil en räckvidd på omkring 540 km. Model Y kommer också i en version med fyrhjulsdrift och i en performance-version. Längre fram kommer också en lägre prissatt Standard Range-version.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.