Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Helt ogenerat dök det upp en biltransport i Freemont, Kalifornien lastad med Tesla Model Y. Att tillverkningen av Tesla Model Y närmar sig blir allt mer uppenbart, då fler Tesla Model Y setts på vägarna under de senaste dagarna.

Spekulationerna är många kring var de röda Model Y lastade på biltransporten är påväg. En kvalificerad av gissning är krocktester. Bilden ovan kommer från entusiastklubben Tesla Owners Online. Klubbens ordförande Trevor Page påpekar att bilarna ovan synts i närheten av en anläggning, där Tesla enligt rykten handbyggde de första Model 3 för tester.

Som en bonusbil så dök också denna Model Y upp på vägarna, också i Kalifornien. Nu har vi alltså sett en serie röda Model Y, för ett tag sedan en svart Model Y och nu som en bonus också denna grå nedan.

Foto: QSH2426/Reddit

Produktionsstart slutet 2020

Produktionsstarten för Tesla Model Y är satt till slutet på 2020 för den amerikanska marknaden och till Europa i början på 2021. Många hoppas dock på tidigare datum efter den omfattande serie av provbilar som Tesla tycks ha redo. Men vi ska ha i åtanke att Model Y är betydligt enklare att ta fram, då den återanvänder många delar som finns i den redan produktionsklara Model 3.

Tesla Model Y Long Range 2WD kommer att kosta från 645 000kr när den lanserar. Då får du en elbil en räckvidd på omkring 540 km. Model Y kommer också i en version med fyrhjulsdrift och i en performance-version. Längre fram kommer också en lägre prissatt Standard Range-version.