En första titt på Polestar 6 – redo för uppvisning i veckan

Konceptet till vänster, verkligheten till höger.

När konceptet Polestar 6 visades upp för två år sedan mottogs det med öppna armar. Specialutgåvan 6 LA Concept med det preliminära priset på två miljoner kronor såldes slut på bara en vecka. Det handlade då om 500 exemplar.

Utöver specialutgåvan släpptes sedan en ”vanlig” Poelstar 6. Nu gör sig Polestar redo att visa upp den produktionsklara Polestar 6 i samband med Goodwood Festival of Speed som har premiär imorgon. Inför det väljer Polestar nu att släppa en första teaserbild.

En första teaserbild på färdiga Polestar 6

– Vi gör oss redo för Goodwood Festival of Speed. Frågan är, är du redo för det vi kommer med, skriver Polestar anslutning till bilden på 6:an.

Bland specifikationerna på konceptversionen nämner Polestar en motoreffekt på 650 kW med kapaciteten att ta bilen från 0 till 100 km/h på 3,2 sekunder. Räckvidden ska överstiga 600 kilometer (WLTP) och en elektrisk arkitektur på 800 volt kan garantera snabb laddning.

Lanseringen kommer äga rum någon gång under 2026.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.