En elbil från Bentley kommer sticka ut i mängden

Lyxbilstillverkaren Bentley har börjat snegla på elbilar. Genom konceptet EXP 100 GT har man lovat något väldigt vågat. Strategin är att våga utmana konkurrenterna med något helt nytt.

Bilens elektriska drivlina består av fyra motorer som tillsammans producerar 1 340 hästkrafter. 0-100km/h klarar konceptet på 2,5 sekunder.

– Vi håller för tillfället på att experimentera med en elbil, säger Bentleys designschef Stefan Sielaff till Autocar och fortsätter: ”Min instinkt är att göra en elbil som tar ett stort steg in i framtiden. Den måste se ut som en Bentley, men proportionerna på en elbil kan vara annorlunda”.

– Om vi tittar på en Taycan, så är det en Porsche. Om vi tittar på en Tesla så sticker de inte ut mer än nödvändigt, avslutar Stefan.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.