En av fyra Volvo var en elbil i juni

Volvo Cars har nu rapporterat in en global försäljning på 71 514 bilar för juni, en ökning med 8 procent jämfört med samma period förra året. Försäljningen drevs framför allt upp av en stark utveckling i Europa och Latinamerika samt den nya elbilen Volvo EX30.

Försäljningen av elbilar ökade med hela 93 procent. Under månaden sålde Volvo globalt 18 435 elbilar, vilket kan jämföras med 9 535 för samma månad förra året. Elbilarna utgjorde 26 procent av den totala försäljningen.

– När juni nu går mot sitt slut är månadens försäljningssiffror ett bevis på de framgångsrika steg vi har tagit mot vår långsiktiga strategiska riktning och den fortsatta efterfrågan på våra bilar. Jag är särskilt glad över den fortsatt starka försäljningsutvecklingen för EX30, säger Björn Annwall, chief commercial officer och vice VD på Volvo Cars.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.