Eltjuvande elbilist fick saftig nota i Australien

Det är dumt att stjäla el till att ladda sin elbil. Det fick en 78-årig man i Australien erfara efter att han kopplat in sin elbil i kommunens elskåp. Mannen fångades på övervakningskameror när han tjuvladdade sin Polestar 2.

Den lokala polismyndigheten i Mt Barker i södra Australien kunde spåra upp mannen och bötfälla honom. Den tilltänkta gratisladdningen kostade honom istället motsvarande 3500 kronor i böter.

De lokala polismyndigheterna i Mt Barker delade i sociala medier en bild på tilltaget tillsammans med en tydlig uppmaning:

– Om du vill ladda din elbil, stjäl inte elektriciteten för att göra det. Polisen kommer att väcka åtal i varje instans. Denna laddning kostade fordonsägaren 500 dolllar i böter för att ha stulit från distriktet. Var bättre, skriver polismyndigheten i Mt Barker på Twitter.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.