Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Elsuven Nissan Ariya har landat i Europa – här för att väcka intresse inför lanseringen nästa höst

En serie tidiga produktionsversioner av elsuven Nissan Ariya har landat i Europa. Syftet är att öka spänningen och intresset hos potentiella kunder runtom på kontinenten. Bilarna kommer bland annat att visas upp på olika typer av evenemang och uppvisningar.

– Det är med stort nöje vi ser Ariya anlända till Europa. Dessa versioner kommer användas som utställningsbilar och vissa är också avsedda för teständamål på Nissans testanläggningar, säger Helen Perry, marknadschef för elbilar hos Nissan Europa.

– Vi kan se hur vacker den här bilen ser ut och vi längtar verkligen efter att kunna dela mer information under de kommande månaderna, fortsätter Helen. I en video nedan får vi se Nissan packa upp en av de nya bilarna:

Nissan Ariya lanseras under andra halvan av 2021 i fem olika versioner. Den erbjuds då med två olika batteristorlekar; med val av bakhjulsdrift, fyrhjulsdrift samt också i ett prestandautförande. Räckvidden är från 360 kilometer upp till 500 kilometer beroende på val av modell. Den bygger på samma plattform som Renault Megane som också kommer under andra halvan av 2021.

Nissan Ariya står inför många utmaningar och tuff konkurrens när den gör premiär i höst. Bland utmanarna finns till exempel både Volkswagen ID.4 och Skoda Enyaq som positionerar sig i en snarlik storlek- och prisklass. En annan stor utmaning är också Tesla Model Y som kommer till Europa i början på nästa år.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Dagens Nyheter har träffat Volvochefen Håkan Samuelsson inför börsintroduktionen av Volvo Cars. För tidningen berättar han mer om Volvos framtida planering kring nya elbilar....

Elbil

Nu ska Toyota satsa på elbilar. Med det kommer en global satsning på motsvarande 116 miljarder kronor på batterier till elbilar under de kommande...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons