Elpickupen GMC Hummer presenteras 20 oktober – får krabbgång

De stora eldrivna pickuperna i USA som så sakta börjar närma sig säljstart har alla sina unika egenskaper. Teslas Cybertruck är bepansrad. Rivians pickup R1T kan vända runt sin egen axel. Nu presenterar GM sitt unika drag för den kommande elpickupen GMC Hummer.

GMC Hummer får ”krabbgång” (Crab Walk). Funktionen presenterar man i en ny teaservideo. Genom att vrida på alla fyra hjulen kan GMC Hummer köra diagonalt framåt.

– Ibland är de största kliven framåt egentligen diagonala, skriver GM i videon. I videon berättar man också att premiären för GMC Hummer kommer att hållas den 20 oktober.

https://www.youtube.com/watch?v=VvX3959EjuM

GM har beskrivit HMC Hummer som ”super-elpickupen, i en klass för sig”. Den ska få 1000 hästkrafter, ska klara 0-96 km/h (0-60 mph) på 3 sekunder. Dessutom blir det ett kraftmonster med ett vridmoment på 15 591 Nm. Vad det innebär i praktiken är svårt att säga idag. Vi behöver första veta mer om bilen, och det får vi om en månad.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.