Elon Musk vill inte låta kunderna vänta – Tesla kan sluta ta beställningar

Efterfrågan på Teslas elbilar är högre än någonsin och överstiger för tillfället produktionskapaciteten. Det har lett till långa leveranstider, ibland upp till ett helt år. Produktionen hålls till stor del tillbaka av bilindustrins globala komponentbrist som drabbat de flesta biltillverkarna.

Om leveranstiderna blir för långa överväger Tesla att tillfälligt stänga orderböckerna. Det sa Elon Musk under sitt deltagande på Financial Times konferens Future of the Car igår.

– Ja, jag menar även innan det fanns ett problem med leveranskedjan översteg efterfrågan på Tesla produktionen… nu överstiger efterfrågan produktionen i en absurd nivå, inledde Elon.

– Vi kommer faktiskt förmodligen att begränsa… eller bara sluta ta beställningar för allt som är en viss bit bort i tiden. För som du vet så är leveranstiden typ ett år bort…, sa Elon.

Han motiverar det hela med att Tesla ser en frustration hos kunderna, eftersom att Tesla inte kan leverera den bil de är intresserade av att köpa inom en skälig tid. Då är det helt enkelt bättre att tillfälligt stänga orderböckerna för att korta ner väntan från beställning till leverans, menar Elon.

Elon tillägger:

– I grund och botten behöver jag inte fokusera på att skapa efterfrågan. Mycket handlar om produktion, ingenjörsarbete och leveranskedjan, sa Elon som avslutande ord kring leverans- och efterfrågan.

Intervjun, och sekvensen där Elon pratar om den höga efterfrågan kan du se här:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.