Elon Musk: Tesla ska bygga en billig elbil i Berlin

Elon Musk besökte igår Teslas fabrik i Berlin som en större del av en Europaturné med flera möten runt om på kontinenten. På plats i Berlin tackade han personalen vid fabriken för deras hårda arbete under parollen ”We are Giga. The future”.

– Tack för ditt utmärkta hårda arbete och för att skapa vad jag tycker är en av de främsta fabrikerna i världen, sa Elon under sitt tal. Han passade också på att meddela att lönerna vid fabriken skulle höjas för produktionspersonalen.

Under besöket ska Elon Musk också ha berättat om planerna framåt. Bland annat kommer fabriken i Berlin att bygga en ny billigare Tesla för den europeiska marknaden. Det ska enligt uppgifter i medier handla om den 25 000 dollars-Tesla som bolaget pratat om de senaste åren.

Detaljerna om hur bilen kommer att se ut är få, men det handlar om en bil som är mindre än Tesla Model 3.

– Vi sänker inte priset på Model 3 till 25 000 dollar. Jag syftade på en framtida bil som kommer att vara mindre än Model 3, sa Elon Musk redan 2020 när han refererade till den kommande modellen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.