Elon Musk undrar över Porsches turbo på nya elbilen – ska utmana

Teslas Vd Elon Musk har uppmärksammat Porsches nyligen lanserade Porsche Taycan. Han reagerade på att Porsche valde att kalla modellen Porsche Taycan Turbo. Samtidigt ska han nu utmana Porsche på Nurburgring.

”Porsche, det där ordet Turbo, det betyder inte vad ni tycks tro”, skriver Elon på Twitter.

Nyligen kunde Porsche stoltsera med att sätta det nya elbilsrekordet på den berömda racingbanan Nurburgring. Varvet klarade man på 7 minuter och 42 sekunder.

I ett ytterligare uttalande skriver Elon Musk att Tesla kommer att utmana Porsches nya rekord i nästa vecka med en Tesla Model S.

Du kan se när Porsche satte rekordet på banan i klippet nedan:

Andra rekord på banan

Sedan tidigare har också Porsche rekordet med en fossilbil på banan, nämligen med en modifierad Porsche 919 Hybrid Evo, en bil som vunnit Le Mans tre gånger (2015, 2016 och 2017). Den tiden var 5 minuter och 19 sekunder men det bör noteras att det inte är en produktionsbil. Den snabbaste produktionsbilen är Lamborghini Aventador LP770-4 SVJ som klarade varvet på 6 minuter och 45 sekunder.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.