Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Notis

Elon Musk: Teslas fyrhjuling kommer bli den säkraste någonsin

För första gången sedan premiären har Tesla kommenterat lite mer utförligt kring den eldrivna fyrhjulingen vi såg i samband med premiären av Tesla Cybertruck.

Det hela skedde i samband med det senaste aktieägarmötet. Elon Musk svarade på frågan om fyrhjulingen Cyberquad kommer att byggas i nya fabriken i Texas.

– Vi kommer definitivt att tillverka Cybertruck här och så troligen också fyrhjulingen. Den är en intressant designutmaning eftersom fyrhjulingar är ganska farliga och vi vill göra en av de minst farliga fyrhjulingarna, sa Elon Musk under mötet.

Han fortsatte sedan att förklara:

– Den kommer att ha en mycket låg tyngdpunkt eftersom batteripaketet kommer att vara placerat lågt. Jag tror att vi kan göra ett par saker med fjädringen för att göra det riktigt svårt att slå runt med den här saken. Det är när en fyrhjuling slår runt som de dåliga sakerna händer. Det här kommer bli en fyrhjuling som inte slår runt, fortsatte Elon Musk.

Det låter inte som utvecklingsarbetet är långt gånget egentligen. Tesla Cyberquad var troligtvis i första hand en kul grej under premiären av Cybertruck. Produktionen av den är troligtvis långt bort. Det lär finnas betydligt fler projekt med högre prioriterade inom Tesla.

Den prototypen vi såg under premiären var en ombyggd Yamaha Raptor med en elektrisk drivlina från Zero Motorcycle.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Dagens Nyheter har träffat Volvochefen Håkan Samuelsson inför börsintroduktionen av Volvo Cars. För tidningen berättar han mer om Volvos framtida planering kring nya elbilar....

Elbil

Nu ska Toyota satsa på elbilar. Med det kommer en global satsning på motsvarande 116 miljarder kronor på batterier till elbilar under de kommande...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons