Elon Musk: Teslas fyrhjuling kommer bli den säkraste någonsin

För första gången sedan premiären har Tesla kommenterat lite mer utförligt kring den eldrivna fyrhjulingen vi såg i samband med premiären av Tesla Cybertruck.

Det hela skedde i samband med det senaste aktieägarmötet. Elon Musk svarade på frågan om fyrhjulingen Cyberquad kommer att byggas i nya fabriken i Texas.

– Vi kommer definitivt att tillverka Cybertruck här och så troligen också fyrhjulingen. Den är en intressant designutmaning eftersom fyrhjulingar är ganska farliga och vi vill göra en av de minst farliga fyrhjulingarna, sa Elon Musk under mötet.

Han fortsatte sedan att förklara:

– Den kommer att ha en mycket låg tyngdpunkt eftersom batteripaketet kommer att vara placerat lågt. Jag tror att vi kan göra ett par saker med fjädringen för att göra det riktigt svårt att slå runt med den här saken. Det är när en fyrhjuling slår runt som de dåliga sakerna händer. Det här kommer bli en fyrhjuling som inte slår runt, fortsatte Elon Musk.

Det låter inte som utvecklingsarbetet är långt gånget egentligen. Tesla Cyberquad var troligtvis i första hand en kul grej under premiären av Cybertruck. Produktionen av den är troligtvis långt bort. Det lär finnas betydligt fler projekt med högre prioriterade inom Tesla.

Den prototypen vi såg under premiären var en ombyggd Yamaha Raptor med en elektrisk drivlina från Zero Motorcycle.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.