Elon Musk: Tesla snart redo att visa självkörande mjukvaran för EU:s lagstiftare

Tesla fortsätter att rulla ut nya versioner av sin självkörande mjukvara till allt fler förare. Just nu är man uppe i version 10.12.2 av FSD Beta som man har rullat ut till snart 100 000 bilar.

Med versionen efter det (10.13) kommer sedan Tesla ny en ny kritisk milstolpe, berättar Elon Musk via Twitter. Det blir den första versionen som kommer kunna navigera helt utan kartdata. Då kommer bilen kunna köra själv till specifika GPS-koordinator genom att läsa av sina omgivningar.

Elon Musk passar också på att kort belysa statusen den framtida självkörande mjukvarans utsikter på den europeiska marknaden.

– Vi börjar närmar oss tidpunkten för när det är meningsfullt att erbjuda något för EU:s lagstiftare att titta på, skriver Elon Musk på Twitter.

Elon Musk har tidigare berättat att den europeiska marknaden är oerhört komplicerad, både när det gäller regelverk men också att varje enskilt land har olika väglinjer och markeringar och dessutom olika språk. Elon berättade också då att han hoppas på att kunna genomföra de första FSD Beta-testerna i Europa i år.

På Youtube finns flera videoklipp där förare som fått den senaste senaste versionen visar hur långt Tesla kommit i utvecklingen med FSD Beta. Här nedan kan du se ett par av dem:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.