Elon Musk: Tesla ska fråga Mercedes om samarbete

Mercedes tankar om batteribyte på 1970-talet - men finns behovet?

Teslas Vd Elon Musk bjuder på mycket transparens via sitt flöde på Twitter. Det var på påpekandet om att Teslas servicebussar är fossildrivna som Elon gjorde ett uttalande. “Det är synd att det där inte är en Tesla-skåpbuss. Vi måste verkligen ha en bra skåpbuss, vi förbrukar helt galet mycket bränsle”, skrev en Twitter-användare.

Elon Musk var snabb på att svara: ”Det är kanske intressant att arbete med Daimler/Mercedes på en elektrisk Sprinter. Det är en bra buss. Vi ska fråga.”

En annan användare skrev att Tesla borde bygga en från grunden. På det förtydligade Elon ytterligare:

– Vi har mycket på vårt bord. Det är antingen att få färdiga skal (utan batteri, drivlina och dator) från Daimler och leverera tidigare. Eller göra allt själv och leverera senare. Prioriteringen för Tesla är Model Y, soltakspaneler, pickup, lastbil och Roadster.

Ett fordon för servicemarknaden

Om Mercedes och Tesla kan hitta ett bra samarbete kan det resultera i servicefordon, budbilar och byggbussar. Det skulle revolutionera en hel nisch. Idag är de närmsta modellerna på marknaden Renualt Kangoo ZE och Nissan e-NV200 Skåp som båda är mindre bilar och inte alls i närheten av Tesla-räckvidd och prestanda.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.