Elon Musk: ”Tesla Pickup kommer vara bättre än en Porsche 911”

Tesla Pickup-skissbild

Tesla kommer tillverka en eldriven pickup, för att slå sig in en stor del av den amerikanska bilkulturen där stora bensinslukande pickup-modeller är oerhört populära.

I veckan gav Elon Musk i samband med en podcast en prisindikation på pickupen: ”Vi vill inte att den ska vara för dyr. Jag tror den har ett grundpris på under 50 000 dollar. Helst lägre.” Han tillägger att det är bilen i ett grundutförande – och att dyrare versioner kommer att finnas.

Som en jämförelse kostar en Tesla Model S i USA idag $75 000, och billigaste Model 3 ligger just nu på $39 900.

”Den kommer vara ganska sci-fi”

”Den måste vara otroligt funktionellt ur ett lastningsperspektiv. Den kommer se fantastisk ut, men den kommer inte se ut som en vanlig pickup. Den kommer vara ganska sci-fi.”, säger Elon Musk.

Han fortsätter sedan att berätta att pickupen inte kommer vara något för den som vill ha en bil så som de sett ut de senaste 20 till 40 åren.

Bättre sportbil än Porsche

Tesla siktar långt med pickupen. Elon Musk berättar att målet är att göra något som är bättre än allat annat som finns därute idag. Den ska vara bättre på att lasta än (USA populäraste pickup) Ford F-150 och vara en bättre sportbil än en Porsche 911.

Troligtvis kommer Tesla Pickup visas upp i sommar, enligt Electrek.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.