Elon Musk: Tesla öppnar snabbladdarna för andra elbilar i år

Foto: Tesla.

Tesla kommer att öppna upp sitt nätverk av snabbladdare för andra elbilsmärken. De första stationerna kommer öppna redan i år. Det bekräftade Elon Musk på Twitter inatt. Tesla var tidiga med att bygga sitt Supercharger-nätverk, vid en tidpunkt då det knappt fanns någon laddinfrastruktur eller större mängd elbilar.

– Med detta sagt gör vi vårt Supercharger-nätverk öppet för andra elbilar senare i år, skriver Elon Musk på Twitter och förtydligar att det över tid kommer att gälla i alla länder.

Under året har Tesla i imponerande takt byggt ut sitt nätverk av snabbladdare. Bara under förra kvartalet byggde Tesla över 700 Supercharger-laddare på 80 platser runtom i Europa. Enligt uppgifter på Teslas hemsida finns det idag fler än 25 000 Tesla Superchargers på 2500 platser världen över.

Tidigare i år blev Tesla i Sverige beviljade stöd av Trafikverket för att bygga snabbladdare på fem platser i Sverige. För att få stödet krävs det att laddarna är öppna för allmänheten. Då kommenterade Tesla det hela med att det möjligtvis kunde ske genom samarbeten med andra. Nu är vår gissning att det snarare handlade om att Tesla planerade för att öppna sitt nätverk.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.