Elon Musk: ”Tesla Model Y får ingen ’refresh’ i år”

Model Y vänster, Nya interiören i Model 3 till höger.

Så sent som i förra veckan kom uppgifter om att Tesla ska pausa produktionen vid sin fabrik utanför Berlin i några dagar. Det på grund av en ”optimering av processerna i fabriken” enligt biltillverkaren själv. Men det satte fart på spekulationerna.

Många medier var snabba med att rapportera att stoppet beror på att Tesla skulle lansera en uppgraderad version av Tesla Model Y. En uppdatering som dubbats till ”Juniper” på grund av projektets påstådda arbetsnamn. Juniper skulle ge Model Y samma typ av facelift som Tesla Model 3 fått.

Uppgifterna spreds dessutom snabbt i många Tesla-grupper där köpdiskussioner kretsat kring om man bör vänta in den uppdaterade Model Y som ”kommer inom någon månad”. Sådana diskussioner kan ha påverkat försäljningen av den viktiga modellen, och nu väljer Elon Musk att dementera ryktena via plattformen X.

– Det kommer ingen Model Y ”refresh” i år. Jag bör påpeka att Tesla kontinuerligt förbättrar sina bilar, så även en bil som är sex månader nyare kommer vara lite bättre, säger Elon Musk.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.