Elon Musk: Tesla hjälper gärna konkurrenterna att bygga elbilar

Den tyska bilindustrin kämpar med att komma ikapp Tesla. Bland annat ska Thomas Ulbrich, elbilsansvarig hos Volkswagen uttalat sig: ”Tesla är imponerande. De motiverar oss. De har ungefär 10 år mer kunskap än oss, men vi håller snabbt på att komma ikapp”.

I en kommentar på Twitter i anslutning till en artikel om de kämpande biltillverkarna uttalar sig Elon Musk. Han erbjuder Teslas hjälp till den som vill ta fram en elbil.

– Tesla är öppna för att licensera mjukvara och tillhandahålla drivlinor och batterier. Vi försöker bara påskynda hållbar energi, inte krossa motståndet, skriver Elon Musk.

Men det finns gränser. Teslas Fart Mode är dock utom räckhåll poängterar Elon:

Tesla har sedan tidigare öppna patent

Det är sedan 2014 tillåtet att använda alla Teslas patent. Även om det finns vissa förbehåll. Tesla har bara lovat att inte stämma företag som använder patenten ”i god tro”.

Ett företag som tagit fram en elbil med hjälp av patent från Tesla är kinesiska Xpeng. Xpeng erbjuder bland annat elbilen Xpeng G3 som säljs i Norge. I slutändan blev ändå Xpeng stämda eftersom de påstås ha stulit koden till Teslas AutoPilot.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.