Elon Musk: Tesla har två nya elbilar under utveckling

Tesla har flera nya elbilar på gång som vi också redan känner till. Det är Tesla Cybertruck där produktionen ska starta innan slutet på detta året och nästa år hoppas Tesla också kunna starta produktionen av nya Tesla Roadster.

Under Teslas årliga aktieägarmöte natten till idag berättade Elon Musk att det finns långtgående planer på ytterligare modeller:

– Folk vill alltid veta vilken våra nästa produkt är, men detta är inte rätt tillfälle att avslöja det. Vi kommer så klart behöva en ordentligt dedikerad produktlansering. Men jag vill bara betona att vi faktiskt bygger en ny produkt, att vi designar en ny produkt, sa Elon under mötet.

Tesla har bland annat planer på att lansera en billigare elbil i ett kompaktsegment. En modell som vi inte vet så mycket om i dagsläget. Men Tesla verkar inte nöja sig där:

– Vi sitter inte bara och rullar tummarna, det är faktiskt två nya produkter på gång som jag tror ni kommer bli exhalterade över, avslöjade Elon.

– Och både designen av produkterna och tillverkningstekniken är mycket bättre än något annat som finns i branschen. Om jag skulle gissa så tror jag att bara dessa produkterna kan nå en samlad produktionsvolym på över 5 miljoner enheter årligen, avslutade Elon.

Under aktieägarmötet visade Tesla upp bilden ovanför i anslutning till avslöjandet om att två nya modeller är på gång. Kanske är det en av de nya elbilarna?

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.