Elon Musk presenterar snabba transporttunnlar för elbilar

Teslas Vd Elon Musk har många strängar på sin lyra. Bland annat tunnelborrföretaget The Boring Company. Nu har Elon Musk presenterat företagets första produkt. En transporttunnel, som bland annat ska lösa trafikstockning i storstäder.

Genom att utrusta självkörande elbilar med stödhjul ska man kunna transportera sig i ett tunnelsystem under städer i uppåt 250 km/h. Den första tunneln, som man nu visar är en tunnel under Los Angeles. Totalt är tunneln 1,75 km.

The Boring Company har inte bara revolutionerat hur man kan ta sig runt i städer snabbt. De har också minskat kostnaden och ökat hastigheten för att borra tunnlar. Bland annat tar man också vara på den överflödiga jorden och tillverkar tegelstenar med denna.

Till tunnlarna är det tänkt att man ska ta hissar eller ansluta via ramper. Tunnlarna kan expanderas oändligt utan att påverka stadsbilden.

Se presentationen nedan.

Eller häng bara med på en snabb åktur:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.