Elon Musk: Överväger att minska Tesla Cybertrucks storlek

Tesla Cybertruck kan bli mindre än planerat. Det efter att flera påtalat att Cybertruck kommer ha svårigheter att få plats i garage och i parkeringsrutor. I Sverige är Cybertruck också lite i största laget, det har Tesla Club Sweden påpekat, då vi i regel har mindre parkeringsrutor än USA.

Tesla Cybertruck är 589 cm lång, 203 cm bred och 191 cm hög. Vilket är 85 cm längre än Tesla Model X, 3 cm bredare och 23 cm högre för att sätta måtten i proportion till något. En Tesla-entusiast har skapat en app som genom AR-teknik låter dig Cybertryck i din närmiljö. Efter det har storleken verkligen uppmärksammats och det har fått Vd Elon Musk att ge svar på tal:

– Vi kan antagligen minska bredden med 2,3 cm, längden med 15+ cm utan att tappa funktion eller estetik. Lägsta höjden är 190 cm när luftfjädring är satt till låg. Kommer återkomma med exakta mått snart, skriver Elon Musk på Twitter.

Elon Musk har också nämnt att det kan komma en mindre Tesla Cybertruck, och den hintar han nu kan ha en bredd på omkring 185 cm. Ungefär som en Volvo V90, men troligen längre än dennes 5 meter. Möjligtvis uppåt 5,5 meter om vi ska behålla dimensionen från ovan.

Se Tesla Cybertruck i trafik – körandes av Elon Musk

Intill andra bilar ser Tesla Cybertruck massiv ut. Elon Musk tycks själv vara så förtjust i den att han nu regelbundet kör prototypen. I nedan klipp kan vi se Elon köra pickupen från en anrik resturang.

Allt intill ser litet ut. Även Elon tycks inte riktigt ha vant sig vid storleken. Påväg ut från parkeringsplatsen välter han en vägskylt.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.