Elon Musk lovar en större uppdatering om Tesla den 26 januari

Nu är det bestämt att nästa aktieägarmöte för Tesla kommer att hållas den 26 januari. I vanlig ordning lär man summera föregående kvartal och dessutom helåret 2021. Mötet hålls alltid sent på kvällen svensk tid, efter att den amerikanska börsen stängt för dagen.

Den här gången kommer mötet dessutom också kretsa ovanligt kring framtiden. Elon Musk har lovat att delta personligen och ge oss en uppdatering kring kommande lanseringar.

– Jisses, det här året har varit en sådan mardröm för leveranskedjan och det är inte över! Jag kommer att visa en uppdaterad roadmap för våra produkter vid nästa aktieägarmöte, skrev Elon Musk på Twitter i november.

Tesla har mycket på gång. Dels handlar det om att skala upp produktionen av Tesla Model 3 och Model Y som lider av långa leveranstider. Dessutom ska man också börja leverera nya uppdaterade Tesla Model S och Model X på fler marknader utanför USA.

Man har också nya produkter som ellastbilen Tesla Semi, pickupen Tesla Cybertruck och sportbilen Tesla Roadster som ännu inte nått produktion. Dessutom arbetar Tesla med att utveckla en ny battericell kallad 4680 som drastiskt ska sänka kostnaderna för elbilsbatterier.

Utöver det håller man också på att bygga två fabriker som är i startgroparna att starta sina produktionslinjer. En i Texas och en utanför Berlin.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.