Elon Musk kräver: Tesla Model 3, med lägre pris kommer till Sverige i maj

Första Model 3 med fyrhjulsdrift rullar av linan. Foto: Twitter/Elon Musk

I ett brev skriver Teslas Vd Elon Musk att det är dags att leverera ut en lägre prissatt Tesla Model 3. Den versionen som nu finns att beställa i Sverige är Tesla Model 3 Long Range för 650 2000kr med en räckvidd på 530 km.

Snart kommer en Model 3 i en lägre prisklass också till Sverige, nämligen Tesla Model 3 Mid Range. Bilen har funnits i USA en period, och var tänkt som ett tillfälligt mellansteg tills dess att Tesla kunde ta fram den tilltänkta instegsmodellen av Model 3 för $35 000.

Mid Range har en 15% kortare räckvidd än Longe Range versionen. Prismässigt kostar den $44 000 i USA, jämfört med den ”$51 000-modell” vi har i Sverige.

Behöver nå volym

Anledningen till det pressade läget är att Tesla vill komma upp i volym på Model 3 – för att i sin tur kunna pressa kostnader av volymskäl. För att komma upp i volym måste Tesla helt enkelt leverera bilar som folk har råd med.

För den hoppfulle är det värt att notera att Elons krav är ”att vi i minsta fall måste leverera Mid-Range-versionen i maj, till alla marknaden”. Det öppnar också upp för att man faktiskt, om man lyckas hitta något genialiskt sätt, skulle kunna leverera instegsmodellen direkt.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.