Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

I ett brev skriver Teslas Vd Elon Musk att det är dags att leverera ut en lägre prissatt Tesla Model 3. Den versionen som nu finns att beställa i Sverige är Tesla Model 3 Long Range för 650 2000kr med en räckvidd på 530 km.

Snart kommer en Model 3 i en lägre prisklass också till Sverige, nämligen Tesla Model 3 Mid Range. Bilen har funnits i USA en period, och var tänkt som ett tillfälligt mellansteg tills dess att Tesla kunde ta fram den tilltänkta instegsmodellen av Model 3 för $35 000.

Mid Range har en 15% kortare räckvidd än Longe Range versionen. Prismässigt kostar den $44 000 i USA, jämfört med den ”$51 000-modell” vi har i Sverige.

Behöver nå volym

Anledningen till det pressade läget är att Tesla vill komma upp i volym på Model 3 – för att i sin tur kunna pressa kostnader av volymskäl. För att komma upp i volym måste Tesla helt enkelt leverera bilar som folk har råd med.

För den hoppfulle är det värt att notera att Elons krav är ”att vi i minsta fall måste leverera Mid-Range-versionen i maj, till alla marknaden”. Det öppnar också upp för att man faktiskt, om man lyckas hitta något genialiskt sätt, skulle kunna leverera instegsmodellen direkt.