Elon Musk: Kan visa upp produktionsklara Tesla Cybertruck under kvartal två

Nästa kvartal kommer Tesla troligtvis ge oss en uppdatering kring den spektakulära eldrivna pickupen Cybertruck. I vanlig ordning kommer uppdateringen direkt från Elon Musk på Twitter. På frågan om en uppdatering kring ett första leveransdatum, coola funktioner och tillval svarar Elon följande:

– En uppdatering kommer antagligen under kvartal två. Cybertruck ska byggas i Gigafactory i Texas så nu ligger fokus på att bygga klart den besten [läs: fabriken i Texas].

På Teslas hemsida anger man att tillverkningen av Cybertruck kommer att starta i slutet på det här året. Då menar Tesla första versionen av Cybertruck avsedd för den amerikanska marknaden.

Även om det går att förhandsbeställa en Cybertruck även i Sverige råder det oklarheter om den kommer bli godkänd för Europa. Pickupen är helt enkelt för stor för svenska och europeiska vägar och uppfyller inte alla lagkrav i sin nuvarande utformning. Tesla har övervägt en mindre modell för Europa, men det är inget som är prioriterat för tillfället.

– Om den inte fungerar på grund av EU-reglerna… kan vi alltid göra en mindre Cybertruck som fungerar för den marknaden i framtiden. Eller om vi kan få några undantag från reglerna, sa Elon i höstas i en intervju.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.