Elon Musk gör avslöjanden om Tesla pickup

Teslas pickup-koncept, med en Ford F-150 på flaket.

Tesla har lovat att det kommer en eldriven pickup i framtiden, någonstans efter Model Y, den lilla SUV:en som ska avtäckas i mars 2019. Det har länge varit tyst om pickupen, som framförallt efterfrågas på den amerikanska marknaden.

Men i dagarna gjorde Teslas Vd Elon Musk ett utspel på Twitter och ställde den öppna frågan om vad vi skulle vilja se hos en Tesla-pickup. ”Jag har ett par saker i åtanke, men vad tror du är små, men viktiga nyanseringar för att ta den till nästa nivå?”, fortsätter Elon.

Elon avslöjar att pickupen kommer vara utrustad med dubbla motorer, fyrhjulsdrift och ett galet vridmoment. Den kommer också vara utrustad med stötdämpare som dynamiskt justerar sig efter lasten. Räckvidden kommer vara 64-80 mil.

Bilen ska också kunna fungera som en powerbank och är utrustad med 240 volts strömuttag: ”För att kunna arbeta med dina eldrivna verktyg ute i fält hela dagen”, fortsätter Elon.

Gigantisk, med bakgavellyft?

Elon har tidigare sagt att trucken kommer vara gigantiskt, se konceptskissen ovan. Men nu avslöjar han också att luckan till flaket mycket väl skulle kunna vara fäst på flera axlar och fungera som en bakgavellyft likt det många större lastbilar har. För att underlätta in- och utlastning.

https://twitter.com/elonmusk/status/1011677245088280576

 

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.