Elon Musk ger subtil indikation om priset på Tesla Cybertruck

Tesla Cybertruck har blivit högaktuell i samband med att Tesla meddelade att produktionen var igång och att den första pickupen rullat av produktionslinan. Men vad Cybertruck kommer att kosta är det ingen som riktigt vet.

I samband med premiären i november 2019 delade Tesla med sig av tre olika prisuppgifter, beroende på utförande. De sträckte sig från motsvarande 400 000 till 700 000 kronor, före skatter och avgifter. Sedan dess har Tesla plockat ner priserna från sin webbplats.

Nu ger Elon Musk möjligtvis en indikation på var Tesla Cybertruck kommer landa prismässigt. Det genom att dissa prissättningen på konkurrenten Ford F-150 Lightning.

– Ford Lightning är ett bra fordon, bara något dyr. Särskilt med tanke på de höga räntorna idag för alla typer av lån, skriver Elon Musk på Twitter.

Det är ett kaxigt uttalande, och indikerar antingen på att Elon Musk anser att Cybertruck är överlägsen F-150 Lightning eller att priset på Cybertruck kommer vara lägre. F-150 Lightning har i USA ett instegspris på mellan 500 000 och 920 000 kronor beroende på utförande.

Tesla Cybertruck är i sitt nuvarande utförande inte aktuell för den europeiska marknaden. EU-regelverket och el-pickisen är inte överens. Leveranserna i USA väntas dock starta efter sommaren.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.