Elon Musk filar på Teslas fjärde ”Master Plan”

Elon Musk i Berlin.

Tesla har varit öppna med sin långsiktiga strategi sedan Elon Musk publicerade den i ett blogginlägg 2006. Han kallade det för Teslas Master Plan. Sedan dess har det blivit ytterligare sådana planer. Totalt tre i antal. Nu filar Elon Musk på den fjärde planen.

Den första planen som publicerades 2006 beskrev hur Tesla skulle tillverka en dyr bil, som kunde finansiera en mindre dyr bil som i sin tur ledde till en ännu mindre dyr bil. Med facit i hand vet vi att det är Tesla Roadster, som ledde till Tesla Model S som till sist ledde till Tesla Model 3.

2016, alltså tio år senare publicerade Elon Musk del två av planen som bland annat beskrev Tesla Semi, Model Y och Cybertruck. Förra året fick vi del tre som fokuserade mer övergripande på hur världen kunde göra sig oberoende av fossila bränslen.

Nu bara ett år efter den tredje planen kan vi alltså förvänta oss att också ta del av den fjärde planen. Men vad den kommer innehålla går det bara att spekulera om. En kvalificerad gissning skulle kunna vara autonomi, robottaxis och robotar. Eller så blir det något annat långt bortom det.

– Jobbar på Tesla Master Plan 4. Den kommer att bli episk, skriver Elon Musk kryptiskt, utan att dela med sig av några andra detaljer för tillfället. Förra året tog det ungefär ett halvår efter tillkännagivandet innan Tesla publicerade del tre.

När det gäller nya bilmodeller så avslöjade Elon Musk i samband med Teslas årliga aktiestämma att man har tre stycken på gång.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.