Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Elon Musk bekräftar, Tesla Minibuss kommer baseras på Model X

Illustration: Jason Torchinsky via Jalopnik

I Teslas och Elon Musk kommande planer ligger bland annat en minibuss, eller som Elon lite mer diffust kallar det en ”människotransport med hög densitet”, eftersom vi inte alltid själv kommer köra den.

Motorbloggen Jalopnik spekulerade fritt kring en kommande minibuss häromdagen och drog referenser till den populära folkabussen från VW som gjorde succé på 70-talet och sedan dess varit kultförklarad, liten eftersom Elin själv twittrade om en inspirationell koppling.

Det smarta med att skapa en riktigt bra minibuss ihop med Teslas autopilot är att du helt plötsligt får en liten enkel buss som lämpar sig för flexibel linjetrafik, utefter var passagerarna ska åka. Flera små bussar som cirkulerar runt en flexibel behovsstyrd rutt är mycket bättre jämfört med som idag, stora (och ofta halvtomma) bussar som åker en fast rutt är mycket bättre.

Elon har tidigare dragit referens till just Volgswagens minibussar, i samband et med uttalandet kring minibussen.

Och nu bekräftar han också ungefärlig storlek på minibussen, genom att avslöja vilken plattform Tesla Minibuss byggs på.

 

Spännande!Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

I förra veckan började det komma indikationer på att världspremiären för den elektriska Folkabussen närmar sig. Genom en reklamfilm som Allt om Elbil fick...

Elbil

Efter att under många år ha setts som en pionjör inom elbilar med Nissan Leaf är det dags för Nissan att öka takten ytterligare....

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons