Elon Musk bekräftar: Tesla kommer öppna sina snabbladdare för alla elbilar – ”göra det rätta”

Precis som branschkollegan Herbert Diess deltog också Elon Musk på Financial Times konferens Future of the Car. Tillsammans med Tesla-medgrundaren JB Straubel deltar Elon i en timmes lång intervjun.

I intervju berättar Elon och JB om de första mötena i Teslas tidiga dagar och utmaningarna med den första elbilen Roadster. Elon talar också om framtiden och besvarar en hel del frågor.

Bland annat bekräftar Elon Musk att Tesla kommer att öppna upp sitt nätverk av snabbladdare för alla bilmärken. Pilottester pågår idag i ett par europeiska länder, men Elon försäkrar om att nätverket kommer öppnas i hela världen.

– Vi har redan öppnat Tesla Superchargers för andra elbilar i Europa. Och vi har som avsikt att göra detsamma i hela världen, säger Elon.

Hittills har Tesla öppnat sina laddare i Norge, Nederländerna samt i mindre skala i Frankrike. Den intressanta följdfrågan om inte detta tar bort konkurrensfördelarna med Tesla tar Elon Musk med ro:

– Vi försöker så gott som möjligt att göra det rätta för att främja elektrifieringen även om det minskar vår konkurrensfördel, förklarar Elon.

I Europa följer Tesla CCS-standarden för snabbladdning vilket gör att de flesta elbilarna är kompatibla med Teslas laddare idag. På andra marknader där Tesla har valt en egen standard kommer man komplettera med kontakter som också följer resten av industristandarden i framtiden.

Hela intervjun ser du i videon nedan:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.