Elon Musk är i Norge: ”Här för att visa tacksamhet till norska folket”

Arkivbild: Elon Musk i Berlin.

Elon Musk är i Norge och deltar på energimässan ONS i Stavanger. Under dagen ska Elon delta i en sittning på två timmar med bland annat Norges premiärminister Jonas Gahr Störe, kronpris Hakoon, Ukrainas president Volodymyr Zelenskyy och en handfull höjdare inom energisektorn.

Vid en spontant presskonferens utanför mässområdet svarade Elon Musk på pressens frågor om sitt deltagande.

– Jag kom hit av tacksamhet för det norska folkets stöd i skiftet till elbilar. Så jag vill säga tack till det norska folkets mångåriga stöd för hållbara transporter, sa han till norska nyhetssajten NRK.

På frågan om vad han ska göra under konferensen svarar han:

– Jag tror att jag ska svara på några frågor och lägga fram några idéer för omställningen till en hållbar energivärld. Men som sagt: Anledningen till att jag är här är av tacksamhet för det norska folkets stöd till elfordon. Så stort tack för det, säger Elon.

Hur länge Elon Musk tänker stanna i Norge är inte officiellt. Norska laddboxbolaget Easee har under två veckor kampanjat hårt för att få till ett möte med Elon under hans besök i landet. Om det lyckats är oklart.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.