Elektriska Mini Cooper SE får en rejäl boost i räckvidd under 2024

Elektriska Mini Cooper SE kommer att få sig en rejäl uppdatering under nästa år. Det inkluderar bland annat ett större batteri från dagens 32,6 kWh till 40 och 54 kWh vilket kommer innebära en rejäl boost i räckvidd.

Det nya ”lilla batteriet” på 40 kWh kommer att ge en räckvidd på upp till 380 kilometer. Nästan en dubblering mot dagens Mini Cooper SE. Nya Cooper SE blir också fortsatt framhjulsdriven men får en kraftfullare motor som ska leverera 215 hk (160 kW).

Nytt är också att nya elektriska Cooper kommer tillverkas i Kina. Det i nära samarbete med Great Wall Motors som står bakom elbilen Ora som inte är helt olik formatmässigt. Lansering är planerade till maj 2024.

En hetare och mer kraftfull JCW-variant kommer sedan i mitten av 2025. Den kommer vara baserad på det större batteriet på 54 kWh och leverera upp till 250 hästkrafter.

I förra veckan berättade Mini att den större Mini Countryman också kommer som elbil. Mer om den kan du läsa här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.