Elektrisk brandbil med teknik från Volvo – till undsättning 2021

Volvo Penta utvecklar idag främst drivlinor till båtar men tittar nu på att bredda sitt utbud. Då sneglar Volvo Penta på att utveckla nya drivlinor till tyngre fordon och fokus ligger på elektriska drivlinor.

I ett samarbete med österrikiska Rosenbauer som specialiserat sig på att tillverka brandbilar har man tagit fram en eldriven brandbil. Framtidens brandbil visar man nu upp genom det elektriska konceptet Concept Fire Truck. Oftast körs brandbilar korta sträckor i stadsmiljö, och tillsammans med eldriftens snabba acceleration får man en brandbil som snabbt kan ta sig fram i en bitvis tung stadstrafik.

– Efter många år av framgångsrikt samarbete med Rosenbauer är vi stolta över att bryta ny mark med elektriska drivlinor och tillsammans jobba med detta revolutionerande projekt, säger Paul Jansson, Chief Project Manager på Volvo Penta. 

Utöver Volvo Penta bistår Volvo Lastvagnar och Volvo Bussar med teknik och komponenter. Brandbilen ska vara klar 2021 och prototyper ska snart testas i Berlin, Amsterdam och Dubai.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.