Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Ellastbil

Eldrivna Volta Zero ska tillverkas i Österrike med start 2022

Pressbild: Volta Trucks

Volta Trucks håller på att utveckla en eldriven lastbilar för stadsmiljöer som de gett namnet Volta Zero. Den kompakta elektriska drivlinan har möjliggjort helt nya möjligheter i utformningen av lastbilen. Något också Volta tagit vara på.

Volta har kunnat fokusera på föraren och har placerat förarhytten nära marken vilket skapar bättre kontakt med och uppsikt över andra fordon men också cyklister och fotgängare. Föraren är dessutom centralt placerad i kupén och har till sin hjälp flera kameraspeglar och förarassistanssystem.

Idag kan Volta Trucks berätta tillverkningen av lastbilen kommer att ske i Österrike genom ett partnerskap med Steyr Automotive. Serietillverkningen ska kunna starta redan i slutet på 2022. De första pilottester ska kunna starta redan i mitten på nästa år.

Volta Zero kommer erbjudas med två storlekar på batteripaket, på antingen 150 eller 225 kWh. Räckvidden är från 150 till 200 kilometer och lastbilen har en topphastighet på 90 km/h. Lastbilen kan lasta upp till 8600 kilo eller en volym på 3,7,7 kubikmeter.

En som tidigare i sommar fick provköra lastbilen är programledare Robert Llewellyn from Fully Charged. Det klippet kan du se nedan:Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Tesla har länge haft ett rekommendationsprogram där Tesla-ägare kan få belöningar genom att rekommendera andra till att köpa en Tesla. Belöningarna har varierat genom...

Elbil

I veckan rullade den första leveransklara pickupen Rivian R1T av produktionslinan i Normal, Illinois. Därmed vann Rivian kampen om att vara först om att...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons