El-transportbilen Maxus e-Deliver 7 med AWD kommer tidigare än väntat

Maxus Sverige meddelar idag att man tidigarelägger leveransstarten av sin nya eldrivna transportbil e-Deliver 7 med fyrhjulsdrift. De första kundleveranserna ska starta under fjärde kvartalet i år. Ursprungligen var den tänkt att komma i början på nästa år.

– Vi är glada att kunna meddela att e-Deliver 7 med fyrhjulsdrift kommer att vara klar för leverans i början av fjärde kvartalet i år. I en tid då många lanseringar är försenade är det glädjande att kunna påskynda leveransen av e-Deliver 7 med fyrhjulsdrift, kommenterar Markus Lundevall, försäljningschef på Maxus Sverige.

Maxus e-Deliver 7 blir en av de första eldrivna skåpbilarna i Sverige med fyrhjulsdrift. Något som man hoppas ska bli ett eftertraktat val.

Maxus har siktat på ”ett dynamiskt utseende”.

Designmässigt sticker e-Deliver 7 ut med med futuristiskt utseende och det har lagts ett särskilt fokus på en extra aerodynamisk design. E-Deliver 7 AWD erbjuder ett lastutrymme på antingen 5,9 eller 6,7 kubikmeter beroende på skåpstorlek. Den har en lastvikt på upp till 925 kg och en släpvagnsvikt på 2000 kg.

Bakdörrarna kan öppnas i 180 graders vinkel och den är utrustad med två skjutdörrar för enkel åtkomst.

Ett batteri på 88 kWh ger en WLTP-räckvidd på 300 kilometer. Snabbladdning är möjlig med en effekt på upp till 90 kW. Maxus anger dock ingen laddningstid för intervallet 10 till 80 procent. AC-laddning på 11 kW är standard.

Invändigt har e-Deliver 7 tre säten med en förarstolen med justerbara armstöd, värme och ländryggsstöd. En 12,3″ pekskärm är kompatibel med både Apple CarPlay och Android Auto. Andra funktioner inkluderar en uppvärmd multifunktionsratt, helljusassistent, ljus- och regnsensor samt uppvärmd vindruta.

– Maxus e-Deliver 7 är utformad med förarens komfort och säkerhet i åtanke och uppfyller dagens förväntningar inom transportsektorn, berättar Markus Lundevall.

Maxus e-Deliver 7 med fyrhjulsdrift startar från 564 900 kronor exklusive moms.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.