Eldrivna pickupen Ford F-150 Lightning lockar nya kunder till Ford

Ford F-150 Lightning

Amerikanerna älskar sina pickuper, och i USA pågår en kapplöpning om att lansera en eldriven pickup. Först ut blir antagligen Rivian R1T som efter förseningar nu troligtvis kommer under hösten.

Nästa år följer Tesla Cybertruck och Fords storsatsning F-150 Lightning. Vem som hinner först, och blir störst återstår att se. Fordchefen Mike Levine berättade idag att Ford upplever ett stort intresse för pickupen.

Två månader efter visningspremiären berättar Fordchefen Mike Levine på Twitter att Ford hittills mottagit 120 000 förhandsreservationer. En siffra Ford är nöjd med, även om Tesla efter lanseringen av Cybertruck fick in lika många reservationer på under 48 timmar.

Med nya eldrivna F-150 kommer Ford locka nya kunder till sitt märke. Mike berättar att två tredjedelar av de som lagt en reservation tidigare inte kört Ford.

F-150 Lightning blir en traditionellt utformad pickup som kommer erbjuda upp till 480 kilometer i räckvidd. Den är packad med 563 hästkrafter och kommer med en hel del smarta lösningar som V2L för att kunna driva eldrivna verktyg, och i vissa fall ett helt hem vid strömavbrott.

https://www.youtube.com/watch?v=Zxe352yOYyk
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.