Eldrivna Opel Rocks som extrem fyrhjuling – men den kommer inte tillverkas

Nästa nivå urban mobilitet är en liten elbil med en wow-faktor, skriver Opel som förverkligat ett koncept inskickat av Lukas Wenzhöfer i designtävlingen Opel Design Hack. Resultatet är en unik och tuff off-road-tolkning av den kompakta stadsbilen Opel Rocks.

Opel Rocks är annars en enkel och slätstruken två-sitsig mopedbil som är populär i storstäderna kring Medelhavet. Designstudenten Lukas Wenzhöfer ville göra något extremt i form av en eldriven fyrhjuling med terrängegenskaper.

– Terrängförmågan främjar känslan av frihet att kunna nå vilken destination som helst. Och den ökade sportigheten lovar extra rolig körning för att visa att elektromobilitet är mer än bara en vettig lösning, förklarar Lukas.

Opel har tolkat Lukas skisser, och sedan byggt en prototyp. Men någon serieproduktion är det inte tal om, prototypen Opel Rocks e-xtreme kommer bli den enda i sitt slag.

Prototypen kommer Opel att skicka ut på turné och visa upp i samband med bilmässor och evenemang.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.