Eldrivna mastodont-pickupen GMC Hummer vintertestas så snön yr

I höstas var det premiär för den eldrivna versionen av Hummer. Då i egenskap av en pickup. Nu avslöjar GMC att också premiären av SUV-modellen närmar sig. Den kommer äga rum den 3 april.

För att locka oss till att vilja veta mer visar man i en video upp när man pressar GMC Hummer i ett vinterlandskap. Nytolkningen av den klassiska jeepen verkar klara bedriften med bravur.

Videon ser du nedan:

https://www.youtube.com/watch?v=dP0_QvCiJIk

Leveranserna av pickup-varianten av GMC Hummer startar till hösten i USA. Premiärmodellen vi ser i klippet är utrustad med tre motorer, 1000 hästkrafter och ska klara 0-96km/h på ungefär 3 sekunder. Den har en räckvidd på upp till 560 kilometer och ska snabbladdas med över 350 kW. Men smakar det, så kostar det… premiärmodellen har ett startpris på $112 595 i USA.

Det är oklart om GMC Hummer, tillhörande General Motors-koncernen, kommer till Sverige.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.