Eldrivna lastbilar från Volvo rullar nu i Göteborg

Det var för lite över ett år sedan som Volvo Lastvagnar berättade om sina planer på eldrivna lastbilar för stadsmiljöer. Syftet var att minska på utsläppet och få till tystare transporter.

Nu har Volvo levererat två eldrivna lastbilar ur en förserie. Det rör sig om en sopbil till Renova och en distributionsbil till DB Schenker.

Förarna som kört lastbilarna har uppskattat den piggare drivlinan som ger en snabb och steglös acceleration. Och att arbetsmiljön blir bättre då bilen är tystare.

Båda lastbilarna är av modellen Volvo FL Electric. Serietillverkning av Volvo FL Electric och en kraftfullare syskonmodell Volvo FE Electric, kommer att påbörjas i liten skala för Europamarknaden under andra halvåret 2019. 

Lastbilarna är utvecklade för distribution, soptransporter och andra ändamål i stadstrafik. Volvo FL Electric är avsedd för totalvikter (GVW) på upp till 16 ton, medan Volvo FE Electric har kapacitet för upp till 27 tons totalvikt. Räckvidden beräknas vara upp till 30 mil i stadsmiljö.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.