Eldrivna kombin Volkswagen ID. SpaceVizzion visas på elbilsmässan i Göteborg

Om ungefär två år ska Volkswagen lansera sin första helt eldrivna kombi. Konceptet har vi redan fått se och det har går under arbetsnamnet Volkswagen ID. Space Vizzion.

Nu är det klart att konceptet kommer till Göteborg i början på december. Det är i samband med elbilsmässan eCarExpo som du kommer ha möjlighet att ta en närmare titt på det.

Bild: Twitter/@StenForsberg

– Konceptbilen ID. Space Vizzion är kombiversionen av den bil som kommer att lanseras under nästa år och den blir ett viktigt tillskott till vårt elbilsprogram, säger Sofia Granfors, Head of E-mobility på Volkswagen Sverige.

Den elbil som Sofia nämner som kommer nästa år är sedanvarianten som går under namnet Volkswagen ID. Aero. Det konceptet hade premiär i våras, och har alltså planerad lansering till nästa år. Först ut blir den kinesiska marknaden och sedan kommer en europeisk version.

Sedanmodellen Volkswagen ID. Aero får en aerodynamisk form med ett luftmotståndsvärde på 0,23. I modellen sitter ett batteri på 77 kWh vilket ska räcka till upp till 620 kilometers körning enligt WLTP.

Aero B – sedanvarianten.

I Sverige kommer det antagligen vara kombimodellen som kommer locka störst intresse. Vi gillar våra kombibilar helt enkelt och det finns få elbilar i det segmentet. Idag finns endast MG5 och Porsche Taycan. Nu blir det alltså möjligt att ta en första titt på en framtida eldriven kombi som har potentiell att bli ett välkomnande tillskott i segmentet.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.