Eldrivna hyper-GT Lotus Emeya i vintertester inför lanseringen

Lotus har redan visat upp sin kraftfulla hyper-GT Emeya officiellt och inom en snar framtid kommer den också börjas säljas i Sverige. Några uppgifter om vad den ska kosta har inte kommunicerats, men nu berättar i alla fall Lotus att bilen har genomgått rejält med vintertest för att även passa vårt nordiska klimat.

Lotus beskriver Emeya som en hyper-GT som ska klara 0 till 100 km/h på 2,78 sekunder och leverera en toppfart på 256 km/h. Räckvidden är upp till 600 kilometer med ett batteri på 102 kWh som kan laddas från 10 till 80 procent på 18 minuter.

I vinter har Emeya snurrat runt i norra Finland med temperaturer så låga som -25 °C. Här har ingenjörer säkerställt att bilen klarar det tuffa vinterklimatet. Och som om 25 minusgrader inte är nog har man dessutom placerat Emeya i frysboxar med temperaturer -40 °C för att verkligen sätta drivlinan på prov.

– Testprocessen på Lotus är rigorös och omfattar en omfattande prestandabedömning av allt från fjädring och styrning till batteri och däck. Emeya är den ultimata helelektriska grand tourern, designad och konstruerad för att leverera den optimala körupplevelsen för våra kunder 365 dagar om året och under alla förhållanden, berättar Sylvain Verstraeten, produktchef för Emeya.

– Vi är otroligt glada över att kunderna snart ska kunna uppleva Emeya själva, avslutar Sylvain Verstraeten.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.