Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Vi kunde tidigare i år berätta att den stora mastodontbilen Hummer kommer tillbaka i form av en elbil. Det är i samband med USA:s största sporthändelse Super Bowl som General Motors, som innehar rättigheterna till varumärket, nu väljer att presentera några ytterligare detaljer om bilen.

Till skillnad från den äldre Hummer kommer bilen inte att lanseras under varumärket Hummer. Hummer blir istället en modellbeteckning under varumärket GMC.

GMC Hummer lyfts fram som en kraftfull elbil. Den får 1 000 hästkrafter och ska klara 0-96 km/h (0-60 mph) på 3 sekunder. I en av reklamfilmerna uppger GMC att elbilen har ett vridmoment på 15 591 Nm. Vad det innebär i praktiken är svårt att säga idag. Vi behöver i så fall mer detaljer om bilen.

GMC Hummer kommer troligtvis bli större än en Tesla Cybertruck. I alla fall på bredden. Precis ovanför fronten i reklamfilmen kan man skymta tre oranga lampor. Detta är ett amerikanskt lagkrav på fordon som är bredare än 203 centimeter (80 tum). Tesla Cybertruck håller sig precis under 80-tumsbredden, med sina 79,8 tum motsvarande 202,5 centimeter.

Den 20 maj i år kommer General Motors att visa upp GMC Hummer för omvärlden. Produktionsstart är sedan förväntad till hösten 2021. I den korta reklamfilmen nedan kan du få en liten teaser.