Eldrivna folkabussen Volkswagen ID.Buzz har premiär den 9 mars

Volkswagens nytolkning av en eldriven version av den klassiska ”folkabussen” är på gång. Förbokningen har redan öppnat och produktionslinan ska vara klar. Det enda vi inte vet är hur bilen kommer att se ut.

Nu använder Volkswagens VD Herbert Diess Twitter för att avslöja datumet för när ”legenden återkommer”. Premiären kommer nämligen att hållas den 9 mars 2022.

Volkswagen ID. Buzz kommer i två versioner. En version för persontransporter som fått namnet ID.Buzz. Den andra versionen är en transportbil som fått namnet ID.Buzz Cargo. Tillverkningen av de båda versionerna ska starta under första halvan av 2022.

Vi vet inte heller så mycket om prestandan på den produktionsklara bilen. Däremot Volkswagen bekräftat att vi kan förvänta oss att en hel del av tekniken liknar den vi hittar i Volkswagen ID.4.

Volkswagen har också berättat att de första leveranserna till Sverige kommer att ske under hösten. Det ska gälla både versionerna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.