Eldrivna Aspark SP600 når 438,7 km/h

Japanska Aspark and italienska Manifattura Automobili Torino har tillsammans nått en historisk milstolpe när man pressade upp den gemensamt utvecklade hypersportbilen Aspark SP600 till 438,7 km/h. Därmed petar man Rimac Nevera som dem snabbaste eldrivna hypersportbilen. Rekordet som Nevera satte var 412 km/h.

– Vi siktade på världens snabbaste accelerationsbil och försökte sedan nå världsrekordet i topphastighet idag. Denna tekniska förmåga inspirerar alla inblandade till personlig excellens och att utmana och växa med stormsteg in i framtiden, säger Masanori Yoshida, VD för Aspark.

Det finns däremot en skillnad mellan Rimac Nevera och SP600. Den förstnämnda är en serieproducerad bilmodell, den andra är bara en ”prototyp med produktionsavsikter”.

I videon nedanför kan du se när SP600 når 438,7 km/h.

Rimac Nevera har betydligt fler rekord, dessa kan du se här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.