Eldriven Tesla-pickup efter nästa bil – bekräftad

Teslas pickup-koncept, med en Ford F-150 på flaket.

I veckan bekräftade Teslas Vd Elon Musk att de kommer att producera en eldriven pickup-truck. Bilen har främst varit efterfrågad på den amerikanska marknaden där stora och kraftiga pickup-truckar är oerhört populära.

Elon Musk skriver på Twitter att han skissat på en pickup i ungefär 5 år och att den i princip ligger redo att produceras där tillfället är rätt. Elon bekräftar att det nu kommer bli nästa modell efter Tesla Model Y.

Model Y kommer att vara en liten kompakt-SUV, baserad på den nyligen lanserade Model 3. Den mindre kompakta SUV:en kommer ha ett lägre pris än sitt storasyskon Model X.

Konceptskiss på pickupen

I samband med avtäckningen av Tesla Semi visade man som hastigast upp en konceptskiss på en pickup, med en Ford F-150 på flaket. Man beskrev konceptet som ”en pickup som kan lasta en pickup”. Men här ska vi nog lägga en extra betoning på koncept, men kanske är det en fingervisning om att en pickup ska inspireras av en lastbil?

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.