Elbilsrekordet: 278 mil på ett dygn i en Tesla Model 3

Kände Youtube-profilen Bjørn Nyland har tillsammans med några vänner satt ett nytt elbilsrekord. På 24 timmar lyckades Bjørn med vänner tillryggalägga 278,1 mil i en elbil.

Man körde en Tesla Model 3 Long Range Dual Motor. Under loppet använde man inte Teslas Superchargers utan snabbladdare från Ionity (som också sponsrade klippet). Ionity erbjuder högre laddkapaciteter än vad Tesla idag gör i Europa. Laddarna leverarar 195 kW.

Taktiken var att ladda ofta, vanligtvis endast med 50 procent för att sedan köra så snabbt som möjligt till nästa laddstopp. Körningen gjordes på tyska autobahn, och under loppet höll man en snitthastigheter på 115km/h.

Videon kan du se här:

Myten att man inte kan köra långt med en elbil får ändå ses som motbevisad. Och i takt med att ännu snabbare laddare kommer, kommer det bli ännu mer enkelt att köra långa sträckor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.