Elbilspoolerna och uthyrningsfirmor med elbilar blir allt mer populära

Intresset för elbilar ökar och det blir också tydligt hos bildelningstjänsterna och hyrfirmorna. Allt fler företag som specialiserar sig på att hyra ut just elbilar dyker upp.

I den här artikeln delar vi med oss av företag, som specialiserat sig på att hyra ut elbilar.

Move About – Vår personliga favorit, etablerad i de flesta större städerna i Sverige. Mot en månadsavgift blir du medlem i bilpoolen och kan därefter hyra en elbil mot timpris, dagspris eller helgpris. De vanligaste förkommande elbilarna är Nissan Leaf och Renault Zoe. Bilpoolen har också två Teslor, en i Kalmar och en i Göteborg.

Aimo – I Stockholm finns bilpoolen Aimo beståendes av Renault Zoe. Hos Aimo kan du låna elbilar för enkelresor och parkerar efter åkturen elbilen på en allmän parkeringsplats. På så vis skiljer sig Aimo från en traditionell biluthyrare. Hos Aimo betalar du antingen med minutpris, timpris, dagspris eller genom flera paketlösningar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.